maandag, oktober 04, 2010

Qbuzz nieuwe vervoerder in Utrecht

UTRECHT - Qbuzz wordt de nieuwe vervoerder in de regio Utrecht. Het vervoersbedrijf won de Europese aanbesteding van Connexxion, dat op dit moment het stad- en streekvervoer in handen heeft.
Zo heeft Bestuur Regio Utrecht (BRU), verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio, maandag bekendgemaakt.
Het jonge bedrijf Qbuzz was niet alleen goedkoper, maar bleek ook kwalitatief beter dan concurrent Connexxion, zo liet BRU weten.
Met de komst van Qbuzz naar de regio Utrecht komen ook 218 hybride bussen mee die de huidige stadsbussen gaan vervangen, een belangrijke eis in de aanbestedingsprocedure.
Met het contract dat tot 2019 loopt, is ongeveer 1 miljard euro gemoeid. Als er binnen zes weken geen bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit van BRU, neemt Qbuzz in december 2011 het stokje over van Connexxion/GVU.
Voor stadsvervoerbedrijf GVU, een dochteronderneming van Connexxion, is de toekennning aan Qbuzz een bittere pil.
Het bedrijf rijdt al ruim 105 jaar in de stad Utrecht, zo liet een woordvoerster weten. ''We hadden een goede offerte gemaakt dus de teleurstelling is heel groot." Waarschijnlijk moet GVU opgeheven worden. Het bedrijf overweegt om bezwaar te maken.
Als het doek valt voor GVU hoeven werknemers zich geen zorgen te maken, zegt BRU. Qbuzz is verplicht de huidige medewerkers een baan aan te bieden. Dat geldt overigens slechts voor de periode van een jaar.
(Bron)

We zullen zien...

Geen opmerkingen: