woensdag, januari 12, 2011

GVB onderzoekt 'kinderwagenincident'

AMSTERDAM - Het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB onderzoekt hoe het heeft kunnen gebeuren dat een tram dinsdag wegreed met een vader erin, terwijl zijn dochtertje nog in de kinderwagen buiten bij de halte stond.
Dat liet een woordvoerster woensdag weten naar aanleiding van een bericht in Het Parool.
De man hielp bij de halte Amsteldijk eerst een vrouwelijke passagier met het naar binnen tillen van haar kinderwagen, zo vertelt hij in de krant.
Toen hij dat had gedaan en nog in de deuropening stond om zijn dochter van anderhalf te halen, sloten plotseling de deuren van de tram. ''Tot mijn grote verbazing ging de tram ook echt rijden'', aldus de man.
Het lukte hem en andere reizigers niet het voertuig te laten stoppen. De conducteur zou hebben gezegd dat de fout bij de bestuurder lag en dat hij niets kon doen. De man kon pas bij de volgende halte uitstappen. Iemand die bij de Amsteldijk was uitgestapt en had gezien wat er gebeurde, kwam hem toen al tegemoet met de kinderwagen.
De zegsvrouw liet weten dat het GVB een mail heeft ontvangen van de vader waarin hij schrijft wat hem is overkomen.
''We hebben contact met hem opgenomen en aangegeven dat we het zeer betreuren. Dit had absoluut niet mogen gebeuren.'' Het vervoersbedrijf onderzoekt of de bestuurder en conducteur nalatig hebben gehandeld. ''Als dat het geval is, nemen we passende maatregelen'', aldus de woordvoerster.
(Bron)

Geen opmerkingen: