zondag, januari 09, 2011

Lijst stoffen Chemie-Pack vrijgegeven

BREDA - De lijst met chemische stoffen die lagen opgeslagen bij Chemie-Pack in Moerdijk, is zondag vrijgegeven.
Het Openbaar Ministerie had de lijst kort na de brand op het bedrijfsterrein in Moerdijk in beslag genomen voor het strafrechtelijk onderzoek.
''Het OM heeft gelet op het maatschappelijk belang de opgelegde beperkingen om de lijst te verspreiden buiten de kring van de bij deze brand betrokken instanties opgeheven'', zo liet het Regionaal Beleidsteam Midden- en West-Brabant zondag weten.
De stoffenlijst van Chemie-Pack telt vijftig pagina's en is te vinden op www.breda.nl en later zondagavond ook op www.crisis.nl en www.moerdijk.nl.
Op de inventarisatie staan zuren, oxidatiemiddelen, aluminiumsulfaat, perchloorethyleen, tolueen, ethanol en aceton.
Hulpverleners die woensdag betrokken waren bij de chemiebrand op het industrieterrein Moerdijk, zijn zondag bijeen geweest op twee bijeenkomsten voor politie en brandweer. Volgens het Regionaal Beleidsteam waren de bijeenkomsten, die op geheime locaties werden gehouden, zeer goed bezocht.
Maandag is er nog een bijeenkomst voor medewerkers van Rijkswaterstaat en de externe bedrijven die ook bij de brand waren betrokken.
De inwoners van Moerdijk hebben zondagavond een nieuwe informatiebrief met de laatste stand van zaken ontvangen. Over enkele dagen hopen de autoriteiten de resultaten beschikbaar te hebben van het onderzoek naar schadelijke stoffen in het neergeslagen roet. Hetzelfde geldt voor analyses van het verontreinigd oppervlaktewater.
(Bron)

Geen opmerkingen: