vrijdag, januari 14, 2011

Zeven op de tien koppels te moe voor seks

AMSTERDAM - Volgens een studie is 70 procent van de koppels 's avonds te moe voor seks. Een hectisch sociaal leven, drukke werkschema's en kinderen zorgen ervoor dat volwassenen aan het eind van de dag te uitgeput zijn voor intieme activiteiten met hun wederhelft.
Meer dan de helft van de 3.000 ondervraagden wees in de afgelopen maand al een poging van hun partner af en een vijfde zei deze week nog 'nee' tegen seks. Tweederde geeft toe alleen voldoende energie voor nachtelijke activiteiten te hebben in het weekend, wanneer ze er de volgende ochtend niet vroeg uit hoeven.
Een tekort aan slaap is de voornaamste reden waarom koppels vaak te moe zijn voor seks. Daarna volgen lange werkuren, een later naar bed komende partner, het lang wakker gehouden of vroeg wakker gemaakt worden door kinderen en drukke sociale levens.
De onderzoekers vonden ook dat meer dan de helft weigert na een bepaald tijdstip nog de liefde te bedrijven, met 10 uur 's avonds als gemiddelde. Een kwart wil zelfs geen seks meer na negenen, zo meldt Daily Mail.
Toch vindt zes op de tien dat er meer moeite gedaan moet worden om tijd te maken voor seks. Een op de twee koppels maakt weleens ruzie over de lage seksfrequentie, terwijl het bij 17 procent zorgt voor een einde aan de relatie.
(Bron)

Geen opmerkingen: