vrijdag, januari 14, 2011

ProRail en NS in verhoogde staat van paraatheid

UTRECHT - Honderd tot tweehonderd medewerkers van spoorbeheerder ProRail en NS bewaken sinds vrijdagmiddag op sommige plaatsen het spoor om koperdiefstal te voorkomen. Aanleiding is de treinbotsing in Zevenaar, meldde een woordvoerder van ProRail.
De spoorbeheerder houdt er ernstig rekening mee dat door de koperdiefstal bij Zevenaar het beveiligingssysteem van de seinen en wissels is uitgeschakeld en daardoor ook de alarmeringsystemen bij Prorail niet functioneerden. Normaal gebeurt dit wel als dieven aan de slag gaan.
De woordvoerder spreekt van ''een nieuwe fase'' in de koperdiefstal. ''De criminelen hadden verstand van zaken''. Prorail en NS waarschuwen dat ze de extra surveillance niet lang kunnen volhouden en doen een beroep op de politie voor snel extra inzet.
(Bron)

Ik zou bijna een grapje maken over vertraging.

2 opmerkingen:

Unknown zei

hier wonen begint nu link te worden, aan de ene kant de A 12 met vreselijk veel vrachtverkeer waarvan niemend weet wat er vervoert wordt, aan de andere kant de Betuwelijn. waar je wel weet dat er veelchemische stoffn vervoerd worden.Maar voor 1 keer kon het regionale verkeer wel rijden, hoera!
Joos

Hippo zei

Hier is het ook leuk, tussen het spoor, de A12, de A27...
Maar hoe meer er aan de spoorverdubbeling wordt gewerkt en de wegverbredingen, hoe jubelender de rapporten over de luchtvervuiling, nog even en we zitten hier in de gezondste lucht van NL...