woensdag, september 24, 2003

Bekende Nederlanders solliciteren

DEN HAAG - Tientallen bekende Nederlanders en vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven hebben woensdag met werkgevers gebeld om te vragen of zij een baan hebben. Niet voor henzelf, maar voor mensen die werk zoeken.
Het doel is extra vacatures te noteren voor werkzoekenden die zaterdag de nationale banenmarkt bezoeken. Die banenmarkt wordt gehouden op 120 vestigingen van het Centrum voor Werk en Inkomen, verspreid over het hele land. De prominenten hadden aan het eind van de dag 3000 vacatures verzameld.
Op de CWI-vestiging in Den Haag zaten woensdagmiddag onder anderen minister De Geus van Sociale Zaken en FNV-voorzitter De Waal achter de telefoon. Vanuit tientallen andere CWI-kantoren belden burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en werkgeversverenigingen voor vacatures.
(Bron)

1) Dit slaat nergens op: die vacatures zijn er toch wel - alleen waren ze niet bekend bij het CWI. Dat ze daar niet bekend zijn, betekent niet dat ze niet vervuld zullen worden - dus waarom al die tamtam?
2) De Geus zei op het Journaal dat ie vandaag verder toch niks te doen had, en daarom aan de telefoon ging zitten. Blijkbaar is het ministerschap geen volle baan. In ieder geval hoort het loon van deze dag ingehouden te worden.

Geen opmerkingen: