donderdag, september 25, 2003

Britse politie zegt aanslagen te hebben voorkomen

LONDEN - De Britse veiligheidsdiensten hebben sinds 11 september 2001 voorkomen dat Groot-Brittannië door terroristische aanslagen werd getroffen. Dit zei John Stevens, hoofd van de Londense politie, donderdag.
De Britse veiligheidsdiensten zijn in de hoogste staat van paraatheid. "De maatregelen die de antiterrorisme-eenheden en de veiligheidsdiensten hebben genomen, hebben in een aantal gevallen een aanslag op Londen voorkomen", aldus Stevens.
Sinds de aanslagen op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington wordt Groot-Brittannië beschouwd als een belangrijk potentieel doelwit voor terroristen.
Diverse maatregelen werden al getroffen om mogelijke aanslagen te verhinderen. Bij overheidsgebouwen werden betonnen blokken geplaatst tegen autobomaanslagen, en bij het vliegveld Heathrow zijn tanks en pantserwagens gestationeerd nadat inlichtingen op een mogelijke raketaanval hadden geduid.
Meer dan driehonderd mensen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het beramen van aanslagen, onder wie leden van terreurorganisatie al-Qaeda.
Stevens ging niet in op details betreffende de aanslagen. Eerder deze maand vertelde hij dat Groot-Brittannië bedreigd werd door zelfmoordterroristen en dat een aanslag onvermijdelijk was, hoewel direct bewijs niet voorhanden bleek.
(Bron)

Geen opmerkingen: