donderdag, september 25, 2003

Drugsexperiment met gruwelijke afloop

HALLE Een 18-jarige jongen uit het Duitse Halle heeft met een heggenschaar zijn tong en penis afgeknipt terwijl hij onder invloed was van een thee, die hij van de bloemen van een Zuid-Amerikaanse sierplant had getrokken.
Na de zelfverminking is de jongen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de universiteitskliniek in Halle, zo bevestigde de politie een bericht in de krant Kijlner Expres.
De jongen gedroeg zich nadat hij de thee had gedronken aanvankelijk normaal. Maar toen was hij volgens zijn moeder de tuin van het ouderlijk huis ingegaan waar hij zichzelf verminkte. 'Er viel niets meer te redden, er was niets meer aan te naaien', volgens de ambulancearts.
De politie wist geen bijzonderheden. De bewuste plant, engelstrompet, valt niet onder de narcoticawet en zelfverminking is niet strafbaar, zei een woordvoerster.
Volgens deskundigen proberen jongeren steeds vaker uit of zij high kunnen worden van planten die zij in of om het huis aantreffen. Niemand kan inschatten welke uitwerking het gif heeft, zei de chef van de psychiatrische kliniek tegen de krant. Naast psychoses, hallucinaties en verwardheid zijn ook meerdere zelfdodingen voorgekomen, zei de arts.
(Bron)

Geen opmerkingen: