maandag, september 22, 2003

Speciale telefoonlijn voor WAO'ers

DEN HAAG - WAO'ers die weer aan het werk willen, kunnen vanaf maandag bellen met de reïntegratietelefoon. Met deze landelijke telefoonlijn wil het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) arbeidsongeschikten stimuleren zelf actie te ondernemen om weer aan het werk te gaan. Dat heeft het UWV maandag meegedeeld.
Een proef in Limburg heeft volgens het UWV aangetoond dat de reïntegratietelefoon werkt. In een jaar tijd hebben in Limburg 1500 mensen de speciale telefoonlijn gebeld. Van hen zei ruim driekwart weer aan het werk te willen. De helft van deze groep is inmiddels begonnen met een reïntegratietraject. Het UWV streeft ernaar dat 35 procent van de mensen die aan zo'n traject begint, weer aan het werk komt.
Het is de bedoeling dat mensen die bellen binnen acht weken een reïntegratietraject starten. Zij krijgen daarbij een vast contactpersoon. De reïntegratietelefoon is van maandag tot en met vrijdag te bereiken onder nummer 0900-9295.
(Bron)

Ik ken wel WAO-ers die graag aan het werk willen. Maar willen en kunnen is niet hetzelfde. En naar mezelf kijkend: ik ben zo vaak banen kwijt geraakt omdat ik vaker ziek ben dan een ander. Dus waar is de speciale telefoonlijn voor werkgevers die bereid zijn een werknemer 'met een vlekje' aan te nemen?

Geen opmerkingen: