zaterdag, september 27, 2003

Utrechtse politie zet burgers in

UTRECHT - De Utrechtse politie wil in oktober beginnen met een proef waarbij burgers worden betrokken bij het oplossen van misdrijven. Dat heeft een woordvoerster van de politie zaterdag bevestigd. De proef start in Nieuwegein onder de naam Burgernet.
Volgens de politie is het de bedoeling dat burgers de politie tippen wanneer er bijvoorbeeld een klopjacht wordt gehouden op een crimineel. De vrijwilligers verrichten geen daadwerkelijk onderzoek. Ze hoeven niets meer te doen dan na een waarschuwing van de politie hun directe omgeving in de gaten te houden.
(Bron)

TT 111 meldt: Politie Utrecht zet burgers in

UTRECHT De politie Utrecht wil kleine zaken voortaan aan werkstudenten en herintreders overlaten. De zogenoemde opsporingsassistenten houden zich dan bezig met de afhandeling van kleine delicten als winkeldiefstal, waarbij geen extra onderzoek nodig is.
Op die manier houdt de politie meer tijd over voor noodhulp en zaken die wel meer onderzoek nodig hebben. Een aantal opsporingsassistenten is al actief. Hun aantal wordt nu uitgebreid.
Gisteren werd bekend dat in Nieuwegein een proef begint waarbij vrijwilligers op verzoek van de politie hun omgeving extra in de gaten houden.

Geen opmerkingen: