vrijdag, september 26, 2003

Spammen wordt strafbaar

DEN HAAG - Het 'spammen' wordt strafbaar. Een meerderheid in de Tweede Kamer zal volgende week waarschijnlijk instemmen met een wetswijziging van het Kamerlid Van Dam (PvdA) dat van het versturen van spam (ongevraagde, vaak commerciƫle e-mail) een economisch delict maakt dat maximaal kan worden beboet met 4500 euro per overtreding.
Volgens dit voorstel moet de opsteller van de ongevraagde mail in de toekomst toestemming van de ontvanger hebben om het te mogen versturen.
Dit gaat verder dan het voorstel van het kabinet, waarin staat dat de verstuurder van spam er pas mee hoeft op te houden als de ontvanger verklaart er niet van gediend te zijn.
Minister Donner van Justitie liet de Kamer weten te willen wachten op de nieuwe Telecomwet, maar een meerderheid in de Kamer wil dat er nu al iets wordt gedaan aan het spammen. Veel Nederlanders vinden dit fenomeen net zo ergelijk als hondenpoep, bleek onlangs uit een onderzoek.
(Bron)

Da's mooi, want ik krijg steeds meer NL-spam, van NL-adressen, met bijvoorbeeld aanbiedingen voor cd's met een miljoen mailadressen en 7 miljoen overige NAW-gegevens. Ik dump m'n klachten al her en der, een cc'tje naar de politie kan er moeiteloos bij.

Geen opmerkingen: