dinsdag, juni 29, 2004

Gevonden automobilist (85) lag niet in sloot

MARKELO - Een 85-jarige man uit Barchem is dinsdagochtend bij het spoor tussen Lochem en Markelo aangetroffen. In de eerste instantie maakte ProRail verkeersinformatie bekend dat de man twee dagen in het water had gelegen. Volgens politiewoordvoerder Jan Camphuis is dit niet waar. "De man werd vanaf zondagmiddag vermist en is niet in het water aangetroffen. Wij weten nu nog niet hoe lang de auto al in de spoorsloot lag."
Camphuis spreekt van een volkomen raadsel. "Er is geen weg in de buurt. Het is compleet onduidelijk hoe de auto daar terecht is gekomen." Agenten kregen maandagnacht rond 00.45 uur melding van een in het water liggende auto langs het spoor. Zij gingen daar kijken en troffen een lege personenauto aan. De deur van de wagen stond open. Terwijl zij op zoek gingen naar de bestuurder hoorden de politiemensen een kuch uit de bosjes tegenover het station. Daar troffen zij de bejaarde man aan.
"De meneer is helemaal in de war en kon ons niet duidelijk maken hoe hij daar terecht is gekomen", aldus Camphuis. Na de vondst van de man zijn de brandweer en de ambulance gewaarschuwd.
Beide wagens kwamen vast te zitten. De ambulance werd met een tractor losgetrokken, de brandweerwagen kwam op eigen kracht los. De bejaarde automobilist is uiteindelijk met een politieauto naar het ziekenhuis in Hengelo afgevoerd. Hoe het nu met hem gaat, kon Camphuis niet zeggen.
De personenwagen is door de NS verwijderd.
(Bron)

Geen opmerkingen: