woensdag, juni 30, 2004

Hirsi Ali doet aangifte tegen Haagse rapgroep

HILVERSUM - VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft dinsdag aangifte gedaan tegen een rapgroep uit Den Haag wegens bedreiging. DHC of Den Haag Connection heeft een rap geschreven en via internet verspreid met racistische en seksistische taal en waarin Hirsi Ali met de dood wordt bedreigd.
De VVD-politica noemde het in het tv-programma NOVA "in ieders belang dat deze mannen worden opgepakt, net als de bedreigers van minister Verdonk".
Zij doelde op de twee vrouwen die voor het gooien met ketchup naar de VVD-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie in Amsterdam vastzitten. Aanvankelijk liet de rechter-commissaris het duo gaan, wat minister van Justitie Donner in de Kamer op een uitbrander kwam te staan.
Vice-premier Zalm noemde de aanval op Hirsi Ali 'schandelijk' en vindt dat justitie er werk van moet maken, ook al is de tekst alleen via internet verspreid.
DHC-leden werden, op voorstel van NOVA zelf, onherkenbaar in beeld gebracht. Zij zeiden dat de rap niet als bedreiging is bedoeld, maar "we willen onze gevoelens uiten". "Als zij zich bedreigd voelt, is dat haar probleem." Ayaan Hirsi Ali wordt wegens aanhoudende bedreigingen sinds twee jaar bewaakt.
(Bron)

Die groep zal ontzettend gekickt hebben op die NOVA-uitzending.
De rap is weerzinwekkend en niet te vergelijken met het besmeuren met ketchup.
De 'heren' meenden dat het Hirsi Ali's eigen verantwóórdelijkheid is, want 'zij maakt deze gevoelens los'.
Zalm meende dat dit niet kon in verband met een volksvertegenwoordiger. Blijkbaar is het ook hier weer zo dat parlementsleden boven de gewone burger staan.
De 'heren' wilden onherkenbaar in beeld, want 'wij zijn underground'.
Vast wel, en gestoord, met een matige taalbeheersing, gespeend van alle logica, en zo laf als wat.
Voor het geval je denkt dat het allemaal erg overdreven is: hier kun je de tekst nalezen.

Geen opmerkingen: