donderdag, juli 01, 2004

Burgemeester Oss heeft geen verklaring voor rellen

OSS - Burgemeester H. Klitsie van Oss heeft geen enkele verklaring voor de rellen die woensdagavond meteen na afloop van de voetbalwedstrijd Portugal-Nederland in zijn gemeente uitbraken. Hij zei dat donderdagmorgen in een uitzending van Omroep Brabant.
Vier jaar geleden gebeurde hetzelfde na de uitschakeling van Oranje in het EK. Daarom had de politie extra personeel in dienst, maar het plaatselijke korps moest desondanks een beroep doen op assistentie van elders. "Het is onmogelijk om tevoren honderden extra agenten achter de hand te houden", aldus Klitsie.
De relschoppers trokken een spoor van vernielingen in het voetgangersgebied in Oss. De politie schat dat enkele honderden mensen bij de rellen betrokken waren. Tientallen winkelruiten sneuvelden.
Op sommige plaatsen is ook geplunderd. De politie verrichtte drie aanhoudingen en sluit meer arrestaties niet uit. Hoe groot de schade is, weet de politie nog niet, aldus een woordvoerder donderdagmorgen.
(Bron)

Het is ook volstrekt logisch om dan winkels te gaan plunderen. Het verlies van Oranje is namelijk de schuld van de winkeliers, en hé, als je er dan zelf wat beter van kan worden, who cares?

Geen opmerkingen: