zaterdag, oktober 08, 2005

Jongens gooien ei richting Beatrix tijdens bezoek Drenthe

ASSEN - Koningin Beatrix is zaterdag in Assen aangekomen voor een bezoek aan de provincie Drenthe. Ze maakt de trip in het kader van haar zilveren jubileum. De koningin kwam dit keer door de dichte mist niet met de helikopter, maar met de auto.
Kort na aanvang is er een ei gegooid in de richting van het gezelschap. Daarvoor zijn twee jongens van 17 en 18 jaar oud uit Assen aangehouden. Over hun motieven is nog niets bekend, zij worden verhoord. Het ei heeft overigens niemand getroffen, maar een van de mensen in de omgeving van de vorstin kreeg enige spatjes op de kleding.
De koningin liet desgevraagd weten niets van het incident gemerkt te hebben. Ze maakte een grapje door te zeggen dat de dader beter had moeten oefenen. De koningin heeft ook Veenhuizen bezocht.
Het programma staat vooral in het teken van kinderen en jongeren en hun betrokkenheid bij cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen. De koningin heeft kennisgemaakt met Assen als Culturele Hoofdstad 2005 van Drenthe en met de organisatoren van het jongerenfestival Jonkgood. Verder sprak zij met de Jongerenraad Drenthe, die haar de resultaten presenteert van de Future Games.
In Veenhuizen bezoekt de koningin Klein Soestdijk, de statige voormalige directeurswoning van de Strafinrichting Veenhuizen, nu in privé-eigendom. Na een rondrit door het dorp zal de koningin op het binnenplein van het Landelijk Gevangenismuseum kinderen ontmoeten die deelnemen aan activiteiten in het teken van Oktobermaand Kindermaand.
(Bron)

Geen opmerkingen: