donderdag, oktober 06, 2005

Minder zwartrijders door boetebeleid

UTRECHT - Dagelijks zitten er "beduidend minder" reizigers zonder kaartje in de trein dankzij het nieuwe boetebeleid. Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen donderdag. Hij kon geen precieze aantallen noemen.
Sinds 1 oktober kunnen reizigers in de trein geen kaartje meer kopen. Als iemand zonder vervoerbewijs betrapt wordt, moet hij nu een boete van 35 euro plus de ritprijs betalen. Heeft iemand een geldige reden om geen kaartje te hebben, dan scheldt de NS achteraf de boete kwijt.
De NS sprak eerder de verwachting uit dat het boetebeleid dagelijks voor 4000 tot 6000 minder zwartrijders moet zorgen. Dat zou een afname van 20 procent betekenen. De invoering van het nieuwe regime heeft vooralsnog niet tot problemen geleid, aldus de NS. Er is geen sprake van een opvallende stijging van incidenten. Daar waren de conducteurs wel bang voor.
(Bron)

Hoe weet je zonder cijfers dat het er minder zijn? En: wordt er net zoveel gecontroleerd als vóór 1 oktober? Want misschien blijven de huiverige conducteurs wel gewoon in de eerste klas of op de bok bij de machinist zitten.

Geen opmerkingen: