donderdag, oktober 06, 2005

Laptop AIVD verdwenen in trein

AMSTERDAM - Een laptop van de AIVD met gevoelige gegevens is in 2004 verdwenen. Een medewerker van de inlichtingendienst is in 2004 een notebook in de trein kwijt geraakt. Dat is donderdag tijdens de voorberspreking van de rechtszaak tegen voormalige AIVD-tolk Outman Ben A. gebleken.
De rechtbank in Rotterdam hield donderdagochtend een voorbespreking over de zaak tegen Outman Ben A. Het OM beticht de voormalige tolk van het lekken van staatsgeheimen naar radicale moslims, waaronder leden van de Hofstadgroep. Justitie denkt dat A. vanaf zijn aanstelling bij de AVID in oktober 2003 actief was als spion.
Ben A. heeft de aantijgingen altijd ontkend en vermoedt dat anderen verantwoordelijk zijn voor het lek. Advocate Britta Böhler kaartte tijdens de voorbespreking aan dat het OM steken heeft laten vallen. Als voorbeeld haalde ze onder meer de verloren laptop aan.
(Bron)

En zo'n trein staat dan weer stil wegens een verdacht pakje, en zo kan de AIVD zeggen dat ze uitbreiding en meer centen willen want 'meer incidenten'.
Zo zal het wel niet bedoeld zijn, maar zo paranoïde als de AIVD doet, kan ik soms ook zijn.

Geen opmerkingen: