zaterdag, oktober 08, 2005

Pechtold teruggefloten over aftrek hypotheekrente

DEN HAAG - Een pleidooi van D66-minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) om een discussie te voeren over de aftrek van de hypotheekrente, is slecht gevallen bij zijn coalitiepartners. Premier Balkenende (CDA) liet weten dat er over het handhaven van de renteaftrek afspraken zijn gemaakt in het regeerakkoord en dat die ook gelden voor Pechtold. Hij zal dat de bewindsman in een onderhoud nog eens duidelijk maken.
Ook vice-premier Zalm (VVD) was niet blij met de uitspraken van Pechtold. Volgens hem ontstaat er verwarring bij de burgers als ministers voortdurend van de kabinetslijn afwijken. VVD-aanvoerder Van Aartsen riep de D66-bewindsman op zich op zijn eigen portefeuille te concentreren. Dan heeft hij nog "bergen werk".
Volgens Pechtold is het juist goed als bewindslieden laten zien dat ze van verschillende politieke kleur zijn. "Dat is toch heel gezond?" zei hij zaterdag in een interview met De Telegraaf. In datzelfde interview stelde hij dat dat hypotheekrenteaftrek in de huidige vorm niet meer te handhaven is. "Waarom zou je de discussie daarover niet eens beginnen? Je hoeft het niet vandaag op morgen om te gooien, maar maak het bespreekbaar."
(Bron en meer)

Zijn er nog ministers zonder deuk?

Geen opmerkingen: