zaterdag, oktober 08, 2005

Onbekenden maken bankschroef vast aan spoorrails

UTRECHT - De sneltrein Arnhem-Den Haag is vrijdagavond beschadigd geraakt toen het voertuig tegen een aan de rails vastgemaakte bankschroef reed. De aanrijding had plaats tussen Driebergen Zeist en Ede-Wageningen. De trein raakte slechts licht beschadigd en is op Utrecht Centraal stilgezet voor nader onderzoek. Dit deelde ProRail vrijdagavond mee.
Aanvankelijk dacht de machinist van de sneltrein dat hij een persoon had aangereden. Onderzoek van de politie wees uit dat het om een ijzeren voorwerp ging dat door de aanrijding met de trein in stukken is gebroken.
Omdat de politie sporenonderzoek moest doen, werd het treinverkeer enige tijd stilgelegd. Intussen rijden de treinen weer.
Uit een in mei verschenen rapport bleek dat het vandalisme op het spoor in 2004 met driehonderd gevallen was afgenomen ten opzichte van 2003. Toch liepen circa 2700 treinen schade op door vandalisme of botsten (bijna) op voorwerpen die opzettelijk op het spoor waren gelegd.
Vorig jaar raakten twaalf machinisten gewond als gevolg van aanrijdingen met voorwerpen op het spoor. Cijfers over dit jaar zijn nog niet bekend.
(Bron)

TT 108 Jongeren laten locomotief ontsporen

ROTTERDAM De spoorwegpolitie heeft vier jongeren gearresteerd die ervan worden verdacht dat ze een locomotief uit de rails hebben laten lopen, gisteren in de Rotterdamse Waalhaven. De jongens (14 tot 17 jaar) legden stenen tussen een wissel en gooiden stenen naar de trein.
Twee jongens werden meteen opgepakt, de derde werd vandaag aangehouden en de vierde meldde zichzelf bij de politie. Ze worden maandag voorgeleid.
De laatste dagen waren er meer gevallen van spoorvandalisme. Bij Vorden raakte een trein defect door een paal op de rails en gisteren reed een trein tussen Driebergen en Zeist op een bankschroef.

Nieuwe tak van sport: zware dingen op spoorrails leggen, stenen op auto's laten vallen, stenen naar trams gooien.
Als je dom bent, moet je toch iets doen om dat te bewijzen.

Geen opmerkingen: