donderdag, december 15, 2005

Buren: vrouw werd al twee dagen na aardbeving gered

De Pakistaanse vrouw die zich na de aardbeving van 8 oktober onder het puin van haar ingestorte huis ruim twee maanden in leven zou hebben gehouden met rottend fruit werd volgens buren en een familielid in werkelijkheid al kort na de aardbeving gered.
Het verhaal van de vrouw, Naqsha Bibi, ging deze week de hele wereld over. Toen de uitgemergelde vrouw, die rond de 40 jaar oud is, kort geleden werd binnengebracht in een veldhospitaal in de buurt van Muzaffarabad kwamen familieleden met het verhaal dat ze meer dan zestig dagen onder het puin van haar huis had doorgebracht. Haar nicht Sharif ud Din en buren zeggen nu echter dat Bibi al twee dagen na de aardbeving uit het puin werd gehaald, maar er zelf voor koos om tussen het puin te blijven bivakkeren. Buren brachten haar dagelijks eten, maar dat weigerde ze vaak aan te nemen en uiteindelijk werden medische hulpverleners ingeschakeld die haar naar het ziekenhuis brachten, aldus de nicht.
Er hebben meer verhalen de ronde gedaan over wonderbaarlijke reddingen na de aardbeving, maar geen daarvan is waar gebleken. Sinds acht dagen na de aardbeving is er niemand meer levend uit het puin gehaald.
(Bron)

Geen opmerkingen: