donderdag, december 15, 2005

'Schoonmaakmiddel in schoolmelk van Campina'

AMSTERDAM - Duizenden leerlingen hebben deze week schoolmelk van het merk Campina gedronken met een oplossing van een schoonmaakmiddel. De chemische oplossing natriumhydroxide is tijdens het productieproces terechtgekomen in 21 duizend pakken chocolademelk. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De directie van zuivelconcern Campina Nederland bevestigt de verontreiniging in het dagblad.
Het zuivelconcern zou woensdag alarm hebben geslagen en 2.500 basisscholen hebben gewaarschuwd. Een aantal leerlingen is ziek geworden van de melk. Zij zouden last hebben gehad van maag- en darmproblemen. Campina benadrukt in het dagblad dat de kinderen 'geen moment in gevaar zijn geweest'.
"Het gaat om een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel die gemengd werd met water", zegt directeur Bas van de Berg van Campina. "Uit onderzoek blijkt dat minder dan een procent natriumhydroxide in de pakjes is aangetroffen."
(Bron)

TT 120 ZOETERMEER Nutricia haalt zo'n 80.000 potjes Olvarit tuingroenten met rijst uit de winkels. Onder de rand van het deksel kunnen glassplinters zitten. Nutricia vraagt klanten om de potjes weg te gooien en het deksel op te sturen. Ze krijgen dan hun geld terug.

Geen opmerkingen: