vrijdag, december 16, 2005

Laagst waarschuwt voor te ruime verzekering

RIJSWIJK - Veel mensen kunnen honderden euro's per jaar besparen door scherp te letten op hun aanvullende zorgverzekering. Dat heeft minister Laagst (Volksgezondheid) gezegd in een interview vrijdag in het AD. De krant komt zaterdag met een bijlage waarin de minister tekst en uitleg geeft over het nieuwe zorgstelsel.
"Reken voor jezelf eens uit wat het kost als je niet bent verzekerd voor de tandarts of de fysiotherapeut. Misschien kom je wel goedkoper uit dan met al die aanvullende premies." Volgens het kabinet hoeven de meeste Nederlanders er in het nieuwe stelsel niet op achteruit te gaan. Donderdag zei Laagst dat hij verwacht dat er volgend jaar bij de overgang naar het nieuwe ziektekostensysteem weinig grote zaken mis kunnen gaan.
Sommigen verwachten dat vele honderdduizenden burgers onverzekerd zullen raken omdat ze hun ziektekostenpremie niet willen of niet kunnen betalen. De minister deelt die angst niet.
Laagst: "Je bent vaak voor meer dingen verzekerd dan nodig is. Kijk eens kritisch naar die polissen en stel jezelf de vraag: heb ik dat echt nodig." Voor 15 december moesten zorgverzekeraars een aanbod doen aan hun klanten.
(Bron)

De truc is dat het pakket dat je wilt nooit wordt aangeboden. En het is een verzekering: gebaseerd op de afgelopen jaren zou ik de tandartsverzekering kunnen laten vallen, de verzekeringskosten wegen net op tegen de kosten van controle en behandeling. Maar als ik dan een uitgebreide behandeling nodig zou hebben, kom ik direct in de problemen.

Geen opmerkingen: