vrijdag, december 16, 2005

Overlast door harde wind

ASSEN - De harde wind die vrijdag over het land trekt, heeft vooral in Drenthe nogal wat schade veroorzaakt. Op diverse plaatsen zorgden omgewaaide bomen voor overlast. Dat heeft de politie laten weten. In Eelde en Peize viel een boom op een auto en in Emmer-Compascuum kwam een boom op een woning terecht. Niemand raakte gewond.
Op Schiphol zorgt de wind voor beperkingen in het baangebruik. Ongeveer twintig voornamelijk Europese vluchten zijn tot nu toe geannuleerd. Een woordvoerster van de luchthaven meldde daarnaast vertragingen oplopend tot een uur. Zij adviseert mensen die via Schiphol reizen of mensen komen afhalen, daarmee rekening te houden en actuele reisinformatie op te vragen.
Volgens het KNMI woedde vrijdagochtend een storm met windkracht 9 in het waddengebied. In het hele land zijn zware windstoten bij buien goed voelbaar, liet een woordvoerder weten. Het weerstation verwacht vanmiddag regen en mogelijk natte sneeuw. "Vanavond in het oostelijke helft van het land misschien droge sneeuw." Maar het zijn verspreide buien dus het KNMI verwacht vooralsnog geen grote problemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: