vrijdag, december 16, 2005

Utrecht kan beginnen met herinrichting stationsgebied

De gemeente Utrecht kan beginnen met de herinrichting van het stationsgebied. Dat meldt de gemeente vrijdag. Donderdagavond heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders toestemming gegeven de benodigde contracten voor het bouwproject te tekenen. De gemeente verwacht dat het project 3,5 miljard euro gaat kosten.
In het gebied worden ruim 2300 huizen gebouwd, waaronder studentenwoningen. Daarnaast komt er weer water in de Catharijnesingel en wordt een ondergrondse parkeergarage aangelegd voor 1500 auto's. Op het Jaarbeursterrein komen een megabioscoop en een casino.
In september werd een akkoord bereikt tussen de betrokken partijen, maar de gemeenteraad keurde de overeenkomst niet goed. Na nieuw overleg met projectontwikkelaar Corio, de eigenaar van Hoog Catharijne, heeft de gemeenteraad ingestemd met de contracten. Verwacht wordt dat de herinrichting van het Utrechtse stationsgebied in 2017 is voltooid.
(Bron)

Tien jaar in de bouwput, en Utrecht kennende loopt het flink uit, wordt het net effe anders uitgevoerd dan gepland, en vervallen de dingen die het plan leuk maken wegens financiƫle tegenvallers. We zullen zien.

Geen opmerkingen: