dinsdag, januari 31, 2006

Bedrijven in Weert stilgelegd na vrijkomen zoutzuurdampen

WEERT - Politie en brandweer hebben maandagavond een deel van industriegebied De Kempen in Weert afgesloten nadat er een melding was binnengekomen van ontsnapt chloorgas. Na onderzoek bleek het echter te gaan om een kleine hoeveelheid zoutzuurdampen, die was vrijgekomen bij het chemisch bedrijf Bredox.
Volgens een woordvoerder van Bredox kwamen de dampen vrij uit een vat met chemische stoffen. Doordat een kleine hoeveelheid zoutzuurdamp vrijkwam, ontstond geen gevaar voor de volksgezondheid.
Omdat aanvankelijk werd gedacht dat het om een chloorlek ging, sloeg brandweer meteen alarm. Chloor is een levensgevaarlijk gas, zwaarder dan lucht. Zoutzuurdampen ruiken chloorachtig, aldus de woordvoerder van het bedrijf.
Uit voorzorg werden na half tien omliggende bedrijven tijdelijk stilgelegd en moesten de werknemers het industrieterrein verlaten. De politie zette wegen op het industrieterrein af. Om 23.00 uur werden deze beperkingen opgeheven, omdat er volgens de brandweer geen gevaar voor de omgeving meer was.
(Bron)

Toch mooi dat bij al dit soort dingen geen enkel gevaar voor de gezondheid ontstaat.

Geen opmerkingen: