woensdag, februari 01, 2006

Instortingsgevaar parkeergarage in Amsterdam

AMSTERDAM - Een parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West staat op instorten, nadat woensdagochtend een scheur van 10 meter in het dak is ontstaan. Dat kon gebeuren doordat een vrachtwagen op het plein het dak te zwaar belastte. Volgens de brandweer is de kans op instortingsgevaar 80 procent.
De garage, twee omliggende supermarkten, de markt en winkels op en rond het plein en de bovengelegen woningen zijn onmiddellijk ontruimd. Experts bekijken hoe de druk op het dak kan worden verminderd en hoe de relatief kleine vrachtwagen van Bavaria kan worden weggehaald, aldus een woordvoerder van de brandweer. De scheur ontstond even na 09.00 uur. Niemand raakte tot dusver gewond.
Het gebied op en rondom Bos en Lommerplein is twee jaar geleden compleet vernieuwd. Op het dak van de nieuwe parkeergarage bevinden zich een markt en een winkelcentrum het Gulden Winckelplantsoen met enkele tientallen winkels. Daarboven zitten zo'n negentig appartementen.
Marktkooplui zeiden woensdag dat er al lang problemen zijn met het dak van de garage, waaronder lekkages en tegels die niet sterk genoeg bleken voor vrachtwagens. Marktkoopman Andries is niet verbaasd over wat er is gebeurd. Volgens hem is er maar een afrit voor alle vrachtwagens, die elke ochtend hun spullen komen afleveren an 's avonds komen ophalen.
(Bron)

Geen opmerkingen: