maandag, januari 30, 2006

'Goede kwaliteit auto's bedreigt autobedrijven'

AMSTERDAM - Nieuwe auto's hebben zo weinig onderhoud nodig, dat zelfstandige autobedrijven hun inkomsten zien teruglopen. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van financieel adviesbureau Ernst and Young. Bijna de helft van de onafhankelijke autobedrijven denkt dat deze ontwikkeling het voortbestaan van de onderneming bedreigt.
Onderhoud en reparatie zijn voor autobedrijven de belangrijkste bron van inkomsten, stellen de onderzoekers. De verminderde slijtagegevoeligheid van auto's is om die reden een bedreiging voor de branche. Om op deze ontwikkeling in te spelen, moeten autobedrijven volgens de onderzoekers overgaan tot het verlenen van 'full service dienstverlening', waarbij de verkoop en het onderhoud samengaan.
Een minderheid van vijftien procent van de autobedrijven denkt juist dat specialiseren in onderhoud of verkoop het antwoord is op ontwikkelingen in de auto-industrie.
Het adviesbureau baseert zijn bevindingen op onderzoek onder zeshonderd autobedrijven in het laatste kwartaal van vorig jaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: