dinsdag, januari 31, 2006

Miljoenenroof uit loods Schiphol verijdeld

SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een miljoenenroof van mobiele telefoons verijdeld. Daarbij werden twee verdachten aangehouden die op het punt stonden om een partij toestellen ter waarde van vermoedelijk miljoenen euro's uit een vrachtloods te stelen.
Volgens een woordvoerder kwam de marechaussee na een tactisch onderzoek op het spoor van de groep criminelen die het op de mobiele telefoons had voorzien. Die stonden klaar voor verzending.
Op het moment dat de daders wilden toeslaan en de truck met oplegger voor de loods parkeerden, greep de marechaussee in. Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt verwacht later nog meer verdachten te arresteren.
Het is niet de eerste keer dat criminelen het op mobiele telefoons op Schiphol hebben gemunt. In september vorig jaar vond er ook al een grootschalige roof van telefoons op de luchthaven plaats. Toen overvielen vier mannen een transportonderneming en lieten twee personeelsleden onder bedreiging van geweld 26.000 mobiele telefoons ter waarde van ongeveer 15 miljoen euro in een vrachtauto inladen.
Deze overvallers zijn uiteindelijk gearresteerd, waarna een groot deel van de buit werd teruggevonden. Ook een vijfde verdachte werd in oktober nog opgepakt.
(Bron)

Geen opmerkingen: