maandag, september 17, 2007

Bezoekers sekssites sneller internetverslaafd

AMSTERDAM - Volwassen internetgebruikers die zoeken naar sekssites hebben de grootste kans om een internetverslaving te ontwikkelen. Dat concludeert onderzoeksbureau IVO, waarin verschillende universiteiten participeren.
Nederland kent zestig- tot zeventigduizend volwassenen met een internetverslaving. Het zijn vooral jong volwassenen die meer dan 35 uur per week online zijn.
Naast de personen die pornosites zoeken op het net, hebben ook gebruikers die veel spellen doen via het internet of van chatprogramma's gebruik maken een hogere kans op een verslaving. Verder blijken vooral mensen die snel prikkelbaar, impulsief, nerveus en angstig zijn, gevoelig voor het ontwikkelen van dwingend computergebruik.
Mensen met een internetverslaving blijken vaker depressieve klachten te hebben, vaker eenzaam te zijn en minder zelfvertrouwen te hebben.
Van de totale groep internetgebruikers kampt één procent met een verslaving. Het onderzoek werd uitgevoerd onder de leiding van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC.
(Bron)

Geen opmerkingen: