vrijdag, september 21, 2007

Scholieren staken tegen loze tussenuren

ZEVENBERGEN - Bijna zeshonderd scholieren van het Markland College in Zevenbergen en Oudenbosch hebben vrijdagochtend enkele uren gestaakt tegen het lesrooster. Dat zei locatiedirecteur Jacques Quaijtaal van het Markland College.
De leerlingen zijn zeer ontevreden over het lesschema. Ze hebben per week tot wel vijftien loze tussenuren, die ze moeten uitzitten in de schoolaula zonder dat ze les krijgen.
Een klein groepje leerlingen is vrijdagochtend naar het gemeentehuis gegaan om het probleem voor te leggen aan de wethouder.
Quaijtaal heeft tijdens de staking gesproken met de leerlingenraad en het stakingscomité. In twee sessies heeft hij alle andere scholieren in de aula een toelichting gegeven. Daarna kwam de actie volgens hem langzaam ten einde en gingen de scholieren terug naar het lokaal.
Leerlingen van het Markland College spreken dat tegen. Zij zeggen dat ze spontaan en massaal naar het gemeentehuis zijn gegaan en dat daarna de meeste scholieren uit protest de middag vrijaf hebben genomen.
De schoolstaking in Noord-Brabant is volgens Sywert van Lienden geen incident. De voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren praat vrijdagmiddag met staatsecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt over de kwestie.
Het LAKS eist dat de onderwijstijd per direct omlaag gaat naar minimaal 960 uur. "Middelbare scholieren zijn nu, inclusief huiswerk, veertig tot vijftig uur per week bezig met school. Dat is veel meer dan de gemiddelde werkweek van een Nederlander."

Sja, de standaard fulltime werkweek is nog altijd 40 uur.
Maar een beetje 'axie' op scholen kan geen kwaad ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Er klopt niks van wat de directeur zegt..