maandag, september 17, 2007

Kind gewond na losraken veerpont

AMSTERDAM - Een jongetje is zondagmiddag gewond geraakt toen een veerpont op de Gelderse IJssel lossloeg. Een van de kabels waarmee de pont bij Bronkhorst aan de wal vastzat was losgebroken.
Het jongetje, dat aan de wal stond, werd hierdoor geraakt, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).
Het ongeluk gebeurde rond 16.45 uur. Volgens de KLPD-woordvoerder heeft onderzoek van de waterpolitie uitgewezen dat de pontbaas de klep van de veerstoep te vroeg omhooghaalde.
Hierdoor kwamen de kabels te strak te staan. Een van de kabels knapte en kwam in de motor van een passerend vrachtschip terecht, dat daardoor enige tijd stil kwam te liggen.
Op het moment van het ongeluk stonden zes auto's, twee motoren en enkele fietsers op de veerpont, die van Bronkhorst op weg was naar Brummen. Nadat de pont was losgeslagen, moest hij een halfuur worden tegengehouden door een ander schip om te voorkomen dat hij afdreef.
De brandweer haalde de pont met touwen en kabels naar de oever. De opvarenden waren in lichte paniek maar bleven ongedeerd, zegt de KLPD-woordvoerder.
Over de aard van de verwondingen en de identiteit van de gewonde jongen is nog niets bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: