vrijdag, september 21, 2007

Jurassic Park-dino's hadden veren

WASHINGTON - De velociraptor, de snelle vleesetende dinosaurus die een belangrijke rol speelde in de drie Jurassic Park-films, had veren. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie die donderdag in het blad Science is gepubliceerd.
Het was al langer bekend dat verscheidene dinosaurussoorten bedekt waren onder een verenlaag. Recente studie van fossielen die paleontologen van het American Museum of Natural History eind jaren negentig in Mongoliƫ vonden, wijst echter uit dat dit ook gold voor de velociraptor.
"Dit is iets dat we al langer vermoedden, maar nog nooit konden bewijzen", aldus de uitgelaten hoofdonderzoeker Alan Turner. Het feit dat de velociraptors veren hadden, betekent overigens niet automatisch dat ze konden vliegen.
De meeste paleontologen gaan er wel van uit dat de vogels zoals die de afgelopen millennia op de aarde rondvliegen, afstammen van de gevederde dinosaurussoorten.
De velociraptorbotten die zijn gebruikt voor het onderzoek zijn gevonden in de Gobi-woestijn. Ze zijn meer dan 80 miljoen jaar oud.
(Bron)

Geen opmerkingen: