dinsdag, september 18, 2007

Eigenaar betonnen gans gezocht

AMSTERDAM - De Dordtse politie is naarstig op zoek naar de eigenaar van een betonnen gans. Een 31-jarige man uit Dordrecht gebruikte het twintig kilo zware beeld maandagmiddag om vernielingen aan te richten in zijn woonplaats.
De politie vermoedt dat de Dordtenaar de gans ergens in de buurt heeft meegenomen, maar de man wil niet zeggen waar hij het beest vandaan heeft.
De verdachte sloeg maandag rond 17.30 uur met de betonnen gans hardhandig tegen de ruiten van een advocatenkantoor aan de Singel. In vier ruiten ontstonden barsten, meldt de politie.
Ook gebruikte hij de watervogel om de auto van een van de advocaten van het kantoor te vernielen. De man zou boos op de advocaat zijn geweest omdat deze hem eerder niet goed zou hebben verdedigd. Hierdoor had de man een celstraf van acht maanden opgelegd gekregen.
De Dordtenaar zit voorlopig vast. Omdat hij weigert te zeggen waar hij de gans heeft ontvreemd, zit de politie met de handen in het haar. Mensen die de gans missen of weten waar het dier vandaan komt, wordt dan ook verzocht contact op te nemen met de politie.
(Bron)

Geen opmerkingen: