maandag, september 17, 2007

Jongens opgepakt voor mishandeling om internetspel

LEEUWARDEN - De politie heeft vrijdag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leeuwarden opgepakt voor het mishandelen en bedreigen van een 13-jarige plaatsgenoot. Dat meldde de politie maandag.
Het slachtoffer had bij het internetspel Runescape een grote account opgebouwd. De twee verdachten speelden ook Runescape en wilden die account hebben.
Toen ze het slachtoffer donderdag in Leeuwarden op straat tegenkwamen, namen ze hem mee naar het huis van een van de verdachten. Daar sloegen en schopten ze de 13-jarige jongen en bedreigden hem met een mes tot hij overstag ging en zijn account afstond.
Beide verdachten hebben de mishandelingen en bedreiging bekend. De Friese politie zegt dat de zaak in Leeuwarden niet op zich staat en eerder ook elders in het land bedreigingen en mishandelingen naar aanleiding van spelletjes op internet zijn gepleegd.
De politie zegt zich zorgen te maken vooral omdat de jongeren internetten zonder controle van ouders of scholen. "Jongeren hebben zich deze wereld helemaal eigen gemaakt, veel ouders lijken de boot te hebben gemist. De indruk bestaat dat jongeren strafbare feiten op het internet nog gemakkelijker plegen dan in de 'echte' wereld. Het gebeurt anoniem en hierdoor gaan jongeren gemakkelijker over hun grenzen", aldus de politie.
(Bron)

Maar dit feit was niet virtueel, dit was irl.

Geen opmerkingen: