vrijdag, september 21, 2007

'Internet gaat ten koste van seks'

AMSTERDAM - Twintig procent van Amerikanen zegt dat de tijd die zij online doorbrengen, ten koste gaat van hun seksleven.
Volgens een enquête van het trendwatchersbureau JWT zouden de meeste ondervraagden geen week zonder internet kunnen. 15 Procent houdt dat naar eigen zeggen zelfs hooguit een dag vol.
Gebruik van internet en mobiele telefonie zijn volgens bijna de helft van de ondervraagden een essentieel onderdeel van hun leven geworden.
Mensen die noodgedwongen offline zijn, voelen zich geïsoleerd en afgesneden van hun vrienden en familie, zegt Ann Mack van JWT tegen persbureau Reuters.
Toch gaat het gebruik van internet juist ook ten koste van sociale contacten: 28 procent gaf toe minder echte ontmoetingen te hebben door de tijd die ze online zijn. Bij een op de vijf ging internetgebruik zelfs ten koste van het seksleven.
Ook zaken als tv kijken en kranten lezen lijden onder het internetgebruik. Volgens JWT duidt de uitslag van de enquête er op, dat mensen niet langer genoegen nemen met een internetverbinding thuis. Ze willen ook onderweg voortdurend online kunnen zijn.
(Bron)

Geen opmerkingen: