dinsdag, december 16, 2008

Explosieven ontdekt in warenhuis Parijs

PARIJS - De Franse politie heeft dinsdag in een gerenommeerd warenhuis in het centrum van Parijs op vijf plaatsen dynamietstaven aangetroffen.
De autoriteiten meldden dat er geen ontstekingsmechanismen zijn gevonden in de onderdelen van het grote warenhuis Printemps.
Dat is over enkele panden verspreid aan de centrale Boulevard Haussman en de rue de Provence. Door het bomalarm werd het warenhuis ontruimd en moest de omgeving afgezet. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, zei dat er geen gevaar voor ontploffing is geweest. Ze sprak van relatief oude springstoffen.
Onbekenden hebben de politie getipt over de explosieven. Ze stuurden een brief naar het persbureau AFP. Daarin maakten ze bekend dat er bommen in het warenhuis lagen. Ze identificeerden zich als Afghaans Revolutionair Front, een tot dusverre onbekende groep. De Fransen moeten zich uit Afghanistan terugtrekken, stelde de brief.
Een maand geleden heeft een commandant van de extremistische Taliban in Afghanistan Frankrijk bedreigd. Hij zei volgens Franse media dat zijn beweging actie tegen Frankrijk onderneemt wanneer de Fransen zich niet snel uit Afghanistan terugtrekken. Frankrijk heeft ongeveer 2600 militairen ingezet in Afghanistan.
De Franse president Nicolas Sarkozy roept op tot waakzaamheid en tot vastberadenheid in de strijd tegen het terrorisme.
(Bron)

Geen opmerkingen: