zondag, december 14, 2008

Weinig noodpakketten voor rampen verkocht

AMSTERDAM - Veel minder Nederlanders dan beoogd hebben een noodpakket voor rampen in huis gehaald. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst hoopte bij de aftrap van de campagne 'Denk Vooruit' dat tweehonderdduizend noodpakketten hun weg naar de huishoudens zouden vinden, maar de teller staat aan het eind van de campagne op vijftienduizend, meldt het NOS Journaal zondag.
Volgens de twee leveranciers zijn de pakketten nog niet goed leverbaar omdat er sinds het begin van de campagne niet genoeg tijd was om alles voor te bereiden. De noodtas die in een spotje van het ministerie te zien is, is nog helemaal niet verkrijgbaar.
"We hadden verwacht dat alles klaar zou zijn op het moment dat dit in de publiciteit zou komen, maar het duurt nog zeker een halfjaar voordat ze in de winkels liggen", zegt leverancier Ton Pas. Van de noodton zijn via internet wel al vijftienduizend exemplaren verkocht.
De campagne was bedoeld om mensen tips te geven over wat ze moeten doen bij een ramp en hoe ze zich hierop het best kunnen voorbereiden. Via de campagnesite kan ook doorgeklikt worden naar de sites met de noodpakketten. In de pakketten zitten onder meer watervaste lucifers, een deken, een waarschuwingsfluitje en een zaklamp.
(Bron)

Hm, ik heb die site bezocht, nieuwsgierig wat er in dat pakket zou moeten zijn, las vage dingen over waarschuwingsfluitjes en een plattegrond van je buurt (zo praktisch als alles onder 4 meter water staat), maar het viel me niet op dat je er ook noodpakketten zou kunnen bestellen.
Dus dat kan een verklaring zijn voor de lage verkoop, of andere mensen vinden het ook onzin omdat ze veel al in huis hebben, of men bezuinigt ;p

Geen opmerkingen: