donderdag, december 18, 2008

Toch kans op spoorlijn Breda-Utrecht

DEN HAAG - Verkeersminister Camiel Eurlings is bereid te kijken naar plannen voor een nieuwe spoorlijn tussen Breda en Utrecht.
ChristenUnie (CU) en SP zien daarom voorlopig af van een motie die een breed onderzoek eist naar de voors en tegens en de financiering van het spoorplan, liet CU-Tweede Kamerlid Ernst Cramer woensdag weten.
De Tweede Kamer zou donderdag over deze motie stemmen, die naar alle waarschijnlijkheid kon rekenen op de steun van een meerderheid.
De ChristenUnie pleit al langer voor de aanleg van de spoorverbinding gelijktijdig met de voorgenomen verbreding van de A27. Dat zou een kostenbesparing van zeker 700 miljoen euro opleveren.
Uit onderzoeken blijkt verder een te verwachten toeloop van reizigers, tot 90.000 per etmaal.
Eurlings vreest echter vertraging van de plannen met de A27, een belangrijke noord-zuidverbinding, als de motie wordt uitgevoerd.
ChristenUnie, SP en inmiddels ook de PvdA wilden het plan toch onder de loep leggen. Het CDA zag het niet zitten vanwege de totale en nog niet gedekte kosten van 3 miljard euro.
Eurlings' partij aanvaardde diens toezegging dat de Merwedebrug en andere nieuwe 'kunstwerken' zo breed worden dat er in de toekomst een trein over kan.
(Bron)

We noemen dit voortaan de Camiel-wals. Stapje vooruit, stapje achteruit, links, rechts, ja, nee, toch wel, toch niet, toch wel.

Geen opmerkingen: