dinsdag, december 16, 2008

OM eist 18 maanden cel voor webcamchantage

ALKMAAR - Officier van justitie Annette van Kooij heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar achttien maanden cel geƫist tegen de 21-jarige M.W. uit Hoogeveen. De Hogevener deed zich van maart tot en met mei voor als 17-jarig meisje op verscheidene websites.
Hij verleidde mannen tot seksuele handelingen via de webcam en zei later dat hij de beelden op het internet zou zetten als ze niet betaalden.
De verdachte wilde op deze manier geld bij elkaar brengen om de schulden van zijn ouders af te lossen en om "pedofielen een lesje te leren".
Van de achttien maanden celstraf zijn zes maanden voorwaardelijk. De aanklaagster is bereid de voorwaardelijke straf te schrappen als de verdachte zich psychiatrisch laat onderzoeken. Justitie wil dit graag omdat W. al sinds zijn jeugd geregeld in aanraking is geweest met de politie.
In totaal hebben de gechanteerde mannen tien keer geld overgemaakt naar de rekening van de verdachte. Dat leverde de verdachte ongeveer 3500 euro op. Van alle slachtoffers deden er drie aangifte.
Uitspraak is op 30 december.
(Bron)

Geen opmerkingen: