dinsdag, december 16, 2008

'Hitlerpeuter' wordt verjaardagstaart geweigerd

AMSTERDAM – Het tweejarige jongetje Adolf Hitler Campbell krijgt voor zijn derde verjaardag geen taart met zijn naam erop. Zijn vader Heath Campbell vernoemde zijn zoontje uit bewondering naar 'der Führer'.
De vader wilde voor zijn zoontje een taart met Adolf Hitler erop maar werd dit geweigerd door de taartenwinkel, zo meldt The Express-Times. Hij voelt zich gediscrimineerd omdat de grote winkelketen WallMart de voorgaande jaren wel op dit verzoek in was gegaan.
Het aanbod van taartenwinkel ShopRite om een vlak vrij te laten op de taart waarop de ouders zelf de tekst konden zetten, vonden de ouders niet afdoende.
De andere kinderen van het gezin Campbell hebben ook aan het nazisme gerelateerde namen. Adolf Hitler heeft twee zusjes. Honszlynn Hinler, vernoemd naar SS-leider Himmler, en JoyceLynn Aryan Nation.
De ouders ontkennen dat de namen provocerend zijn. "Het zijn maar namen. Het zijn kinderen, ze zullen niemand pijn doen”, aldus moeder Deborah. Het gezin woont in een huis vol hakenkruizen en andere nazi-memorabilia. “Het hakenkruis draagt geen haat uit volgens mij. Het heeft geen echte betekenis, het is maar een symbool.”
(Bron)

Tuurlijk is het maar een symbool. Het gaat er om wat het symboliseert.
En wat doe je die kinderen aan zeg.

Geen opmerkingen: