maandag, januari 19, 2009

Dak kerk ingestort bij Sao Paulo

SAO PAULO - In een voorstad van de Braziliaanse metropool Sao Paulo zijn zondagavond zeker zeven doden en bijna zestig gewonden gevallen toen het dak van een kerk instortte.
De plaatselijke politie in de voorstad Cambuci vreest dat er meer slachtoffers onder het puin liggen.
In de Apostolische Christus Herboren-kerk zouden volgens de brandweer enkele honderden mensen aanwezig zijn geweest toen het dak het begaf.
Zeglieden van de omstreden evangelische beweging spraken echter over zestig mensen in hun tempel.
Over de oorzaak is nog niets bekend. Het heeft erg hard geregend in de streek en er is onlangs iets verbouwd aan de kerk die oorspronkelijk een bioscoop was.
Eind 2005 trouwde in deze tempel de Braziliaanse voetballer Ricardo Izecson dos Santos Leite, bekend als Kaká. Hij speelt momenteel voor AC Milan.
De gemeenschap is omstreden in Brazilië. De tempel waar het dak van instortte, is het hoofdkwartier van een sekteachtige kerkgemeenschap die over circa 1500 tempels in en buiten Brazilië beschikt.
De stichters, de 'apostel' Estevam Hernandes en zij vrouw 'bischoppin' Sonia, zijn begin 2007 in de Amerikaanse staat Florida gearresteerd.
Ze smokkelden geld verstopt in Bijbels. Brazilië wil hun uitlevering omdat ze van het witwassen van geld worden beschuldigd.
(Bron)

Geen opmerkingen: