zaterdag, januari 24, 2009

PvdA Amsterdam wil geen weigerambtenaren meer

AMSTERDAM - Geen enkele trouwambtenaar mag nog weigeren huwelijken tussen homoseksuelen te sluiten. Dat moet ook gelden voor ambtenaren die hier al een uitzonderingspositie op hebben bedongen.
De Amsterdamse afdeling van de PvdA gaat daarover een voorstel indienen op het landelijk congres van de partij in maart.
Initiatiefnemer van het voorstel en gemeenteraadslid in de hoofdstad Ria Logtenberg bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Parool. In het regeerakkoord dat PvdA, CDA en ChristenUnie in 2007 sloten, staat dat een ambtenaar van de burgerlijke stand mag weigeren homo's of lesbo's in de echt te verbinden.
Tijdens het congres in maart bespreekt de PvdA een resolutie over integratie. Daarin staat dat de sociaaldemocraten nooit meer dergelijke afspraken over het sluiten van huwelijken zullen maken. Ambtenaren die inmiddels een uitzonderingspositie hebben, mogen die echter behouden.
Volgens de Amsterdamse afdeling van de PvdA moeten echter ook deze overheidsmedewerkers gewoon iedereen trouwen. ''Het is niet uit te leggen dat zij een privilege krijgen en mogen houden om te discrimineren bij de uitoefening van hun mooie ambt'', aldus Logtenberg.
(Bron)

Geen opmerkingen: