zaterdag, januari 24, 2009

Stoofpottenmaker bekent oplossen 300 lijken

TIJUANA - Een Mexicaan heeft bekend circa driehonderd slachtoffers van drugsbaron Eduardo García Simental in chemicaliën te hebben opgelost.
García Simental is lid van het beruchte drugskartel van de gebroeders Arellano Félix.
De Mexicaanse strijdkrachten hebben vrijdag de man die dit uit de doeken deed, Santiago Meza, aan de pers getoond. Hij heeft de bijnaam de Stoofpottenmaker, Pozolero, afgeleid van de traditionele Mexicaanse stoofpot pozole.
Hij werd donderdag samen met twee andere van moord verdachte mannen aangehouden aan het strand in een toeristencomplex in het noordwestelijke Ensenada.
De één, Manuel Valenzuela, zei de persoonlijke kok van García Simental te zijn en de ander, Fernando López Alarecon, noemde zich een keukenhulp.
De Mexicaanse politie heeft redenen het verhaal van Santiago Meza te geloven. Er zijn in en rond Tijuana door zuur aangetaste stoffelijke resten aangetroffen.
Santiago Meza, die vlakbij Tijuana woont, zei dat het 24 uur duurt om een lijk geheel weg te werken, maar soms werden onopgeloste restanten gedumpt. Hij zei circa 460 euro per week te krijgen voor zijn 'oplossingen'.
Tijuana is net als andere delen van het noorden en noordwesten van Mexico een slagveld voor rivaliserende bendes. Minstens zevenhonderd mensen vonden in 2008 een gewelddadige dood in Tijuana. Veel mensen zijn er spoorloos verdwenen.
Mexico wordt geplaagd door steeds gewelddadiger en steeds brutaler optredende criminelen. Als gevolg hiervan zijn in 2008 in het land meer dan 5700 mensen gedood.
(Bron)

Geen opmerkingen: