maandag, januari 19, 2009

Helderse raad bespreekt positie burgemeester

DEN HELDER - De gemeenteraad van Den Helder vergadert maandagavond over de positie van burgemeester Stefan Hulman.
Hij is in opspraak vanwege onvolledige informatie die hij heeft verschaft over zijn financiën. Die werden een politieke kwestie toen de gemeente hem vorige maand een tegemoetkoming toekende in zijn dubbele woonlasten.
Het Helderse college van burgemeester en wethouders besloot Hulman op 15 december maandelijks een extra bedrag van 3200 euro uit te keren. De vergoeding trad met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 augustus 2007 en zou doorlopen tot uiterlijk 1 augustus dit jaar.
Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft het college van B en W vrijdag laten weten dat deze regeling in strijd is met de wet.
Hulman was voor hij het burgemeestersambt in Den Helder aanvaardde wethouder in de gemeente Rotterdam. Direct na zijn beëdiging verhuisde hij naar Den Helder. Hij slaagde er tot dusverre niet in zijn Rotterdamse woning te verkopen en raakte daardoor in geldproblemen.
De kwestie deed zowel maatschappelijk als politiek zo veel stof opwaaien, dat het Helderse college eind vorig jaar opdracht gaf tot een extern onderzoek naar de financiële draagkracht van de burgemeester. Hieruit bleek dat zijn gezinsinkomen op jaarbasis 30.000 euro meer was dan hij had aangegeven.
De wethouders stelden naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek vrijdag dat de positie van Hulman als burgemeester politiek onhoudbaar was geworden. Zij willen dat de gemeenteraad een ontslagprocedure in werking zet.
Door de gang van zaken is ook de positie van de vijf Helderse wethouders van PvdA, CDA en VVD onderwerp van discussie.
(Bron)

Meneer heeft ook nog een riant wachtgeld van zijn vorige baan, een tweede huis in Spanje, en zijn echtgenote heeft een inkomen van zeer ruim 20000 euro (een inkomen waar veel Nederlandse gezinnen rond moeten komen - Hulman vindt dat dat inkomen principieel niet mee zou mogen tellen, wat zijn goed recht is alleen denkt de wet er anders over).
Op basis van al die 'vergissingen' en 'vergeten' gegevens zou een gemiddelde bijstandstrekker of een gemiddelde belastingbetaler allang opgeknoopt zijn. Waarom zou een burgemeester er dan mee weg mogen komen?

Geen opmerkingen: