maandag, januari 19, 2009

Vrouw beleeft vaker orgasme bij rijke man

AMSTERDAM - Britse wetenschappers hebben een verband gevonden tussen het gemak waarmee een vrouw een orgasme beleeft en de financiële status van haar partner. Dat meldt de Britse krant Sunday Times.
De onderzoekers van Newcastle University baseerden hun onderzoek op de gegevens van een grote enquête in China waarbij 1534 vrouwen werden ondervraagd over zaken uit hun privéleven, zoals seks, inkomen en hun partnerkeuze.
Op de vragenlijst gaven 121 van de deelnemers aan dat ze altijd een orgasme beleefden tijdens seks met hun partner, terwijl ongeveer 408 vrouwen verklaarden dat het 'vaak' gebeurde.
Verder lieten 762 vrouwen weten 'soms' klaar te komen en beleefden 243 ondervraagden 'zelden of nooit' een orgasme.
Die cijfers zijn vergelijkbaar met westerse statistieken en op zich niet bijzonder. Maar de wetenschappers vonden wel een opvallend sterk verband tussen het aantal orgasmen dat de vrouwen beleefden en de financiële situatie van hun partner. Hoe meer geld hun geliefde bezat, hoe vaker ze tot een seksueel hoogtepunt kwamen.
Het vrouwelijk orgasme is vaak onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, omdat het geen biologisch doel lijkt te hebben. Vrouwen die nooit een orgasme beleven, hebben niet minder kans om zwanger te worden.
Volgens hoofdonderzoeker Thomas Pollet toont de nieuwe studie echter aan dat het vrouwelijk orgasme in ieder geval een evolutionair nut heeft. Het zou ervoor zorgen dat vrouwen eerder geneigd zijn om voor een partner te kiezen die hoog op de maatschappelijke ladder staat en dus goed in staat is om voor hun kinderen te zorgen.
"Het aantal keren dat een vrouw een orgasme beleeft, neemt toe naarmate het inkomen van haar partner hoger is", aldus Pollet in de Sunday Times. "Meer begerenswaardige partners zorgen er dus voor dat een vrouw gemakkelijker klaarkomt."
Het gemeten effect beperkt zich niet tot Chinese vrouwen. Bij eerder wetenschappelijk onderzoek in Duitsland en de Verenigde Staten werd al aangetoond dat vrouwen vaker een orgasme beleven tijdens seks met partners die andere evolutionair voordelige eigenschappen bezitten, zoals een symmetrisch lichaam en een aantrekkelijk gezicht.
(Bron)

Wat als die partner gedurende de relatie rijker of armer wordt? En maakt de rijkdom van de vrouw zelf nog iets uit?

Geen opmerkingen: