Schaamte en blunders op Nederlandse wc's
AMSTERDAM – Hoewel een derde van de vrouwen op het toilet vooral geniet van een moment van rust (sommigen gaan er zelfs heen zonder te hoeven), lijkt het kleinste kamertje in het huis verder vooral in het teken te staan van schaamte en blunders.
Zo zorgen onder meer ongewild lawaai tijdens toiletbezoek en een grote boodschap die niet onmiddellijk wil doorspoelen voor schaamrood op de kaken van Nederlandse vrouwen.
Ook vergeten de deur op slot te doen, en dan net iemand treffen die ook moet, wordt gênant gevonden, aldus de rondvraag van Vrouwonline waarvoor 910 vrouwen werden ondervraagd.
Met het onverwachtse gezelschap hebben Nederlandse dames hun wc-blunders helaas nog niet gehad: menigeen geeft toe gsm of sieraden wel eens in het toilet gegooid te hebben of de cabine wel eens verlaten te hebben met onsierlijk wc-papier, hangend uit broek of rok.
In de wc zakken omdat de bril omhoog stond wordt eveneens niet met heel veel plezier gedaan en ook roddelen over een collega, terwijl deze in de ruimte aanwezig blijkt, wordt gezien als schaamtevol wc-moment.
Vrouwen blijken hun eisen te hebben als het om toiletbezoek gaat. Bijna de helft draagt standaard zakdoekjes mee voor het geval wc-papier ontbreekt en van openbare toiletten, zoals in de trein of op straat, wordt vooral gegruweld. De helft van de dames lost dit echter eenvoudig doch doeltreffend op door boven de bril te hangen.
De helft van de ondervraagde dames geeft daarnaast aan moeite te hebben met slecht sluitende wc-deuren. Een derde zegt deze thuis echter probleemloos open te laten staan.
Schaamte voor de partner is er dan ook niet bij iedereen: bijna tweederde (60 procent) geeft aan zonder gêne in bijzijn van de partner te plassen. Een derde houdt haar ‘nummer 2’ wel op wanneer ze bij een nieuw exemplaar plots moet.
Het toilet schoon houden blijkt een echte vrouwenaangelegenheid: 90 procent van de dames zegt verantwoordelijk te zijn voor deze huishoudelijke taak. 20 procent neemt die taak erg serieus en frist haar wc dagelijks op. 40 procent doet dit twee tot drie keer in de week.
(Bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten