zaterdag, april 24, 2010

'Ware liefde kost vrouw 2300 euro'

AMSTERDAM – De gemiddelde vrouw zal zich door 24 dates moeten slaan voor zij de ware Jacob treft en dat kost haar opgeteld zo’n 2300 euro. Door de bank genomen komt dit neer op bijna 100 euro per date, reis- en voorbereidingskosten inbegrepen.
Onder voorbereidingskosten verstaat de Daily Mail geld dat vrouwen indirect uitgegeven aan het afspraakje, zoals kapperskosten, zonnebankbezoek of nieuwe kleding.
"Hoewel je geen prijskaartje aan de liefde kunt hangen, lijkt het erop dat dit bij de zoektocht ernaar wél kan”, laat een woordvoerder van een Britse datingsite, die het onderzoek onder ruim 2000 leden liet uitvoeren, weten. “Mannen betalen dan wellicht vaker tijdens de date, het toont aan dat vrouwen achter de schermen zeker bereid zijn óók te investeren. Zelfs in crisistijd.”
Volgens de zegsman hebben vrouwen er tegenwoordig een kostenpostje bijgekregen: “Mannen verwachten niet echt cadeautjes als ze een date hebben maar er is een trend gaande waarbij vrouwen dat steeds vaker doen.”
De meeste vrouwen moeten het date-kunstje tot 24 keer herhalen voor ze de ware liefde tegen het lijf lopen, maar er zijn vrouwen die langer zoeken. De rondvraag wees althans uit dat ongeveer 7 procent al tussen de 41 en 60 dates ondernam, zonder succes. 1 procent heeft tussen de 61 en 80 vruchteloze afspraakjes achter de rug.
De investering van bijna 100 euro per date betekent niet dat vrouwen automatisch tot het einde blijven. Een derde van de respondenten geeft althans toe halverwege wel eens te zijn weggelopen.
(Bron)

Geen opmerkingen: