donderdag, april 22, 2010

Cateringmedewerkers Schiphol vast om drugs

AMSTERDAM - Bij het oprollen van een cocaïnelijn tussen de Nederlandse Antillen en Nederland zijn elf cateringmedewerkers van Schiphol opgepakt.
In het onderzoek zijn sinds januari in Nederland, Bonaire en Curaçao in totaal twintig verdachten aangehouden.
De cateringmedewerkers verstopten de drugs volgens de marechaussee onder meer in afvaltrolleys en in karretjes waarmee in het vliegtuig eten en drinken wordt uitgedeeld. Op die manier zouden ze meer dan vijftig kilo cocaïne naar Nederland hebben gesmokkeld.
Het is niet de eerste keer dat blijkt dat drugs langs die weg worden vervoerd. In 2008 werden zeven medewerkers opgepakt die ook cocaïne in cateringtrolleys hadden vervoerd. In Nederland werden sinds januari elf mannen en een vrouw van 25 tot 49 jaar opgepakt.
Ze komen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere en Capelle aan den IJssel. De laatste verdachten werden woensdag op de luchthaven Schiphol en in Den Haag opgepakt. Op de adressen van de verdachten zijn bij huiszoekingen veel geld, computers en auto's in beslag genomen.
Het onderzoek was opgestart nadat informatie was binnengekomen dat cateringmedewerkers betrokken waren bij drugszendingen.
Omdat werd vermoed dat de drugszendingen op de Antillen werden georganiseerd, zocht de marechaussee contact met de politie op Bonaire. Die hield in maart acht verdachten aan.
Aan het onderzoek werkten naast de marechaussee en de politie van Bonaire de douane, justitie in Haarlem en de Fiod mee. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.
(Bron)

Geen opmerkingen: