maandag, april 19, 2010

Man met eentonige stem meest sexy

AMSTERDAM – Hoewel erg melodieuze talen, zoals het Spaans of Italiaans, doorgaans geroemd worden om hun sexy geluid, blijken het toch vooral mannen met een monotone stem die vrouwenharten sneller doen slaan.
Mannen met een eentonig stemgeluid hebben gedurende hun leven althans meer bedpartners dan hun meer expressieve tegenhanger, zo stelden onderzoekers van de Universiteit van Californië vast.
Het effect zou met name te maken hebben met het feit dat een monotone stem geassocieerd wordt met kracht, macht en zelfvertrouwen. Monotonie in de stem zou, zogezegd, in de loop der tijd uitgegroeid zijn tot indicator van autoriteit en onafhankelijkheid. Volgens de onderzoekers zou dit ook verklaren waarom mannen als George Clooney en Clint Eastwood zo aantrekkelijk gevonden worden.
Om tot de resultaten te komen plaatste het Amerikaanse onderzoeksteam mannelijke vrijwilligers in een scala aan situaties, waaronder een gesimuleerd date-spelletje. Het gedrag van de mannen werd vervolgens op de keper beschouwd, waarbij vooral aandacht was voor veranderingen in het stemgebruik.
Hieruit concludeerden de wetenschappers dat variaties in de stem in directe relatie staan tot het aantal bedpartners dat een man het afgelopen jaar heeft gehad.
"Het gaat om de kracht die van de monotone stem uitgaat die tot de verbeelding spreekt, niet eens zozeer om de stem zelf", verklaart hoofdonderzoeker David Puts tegenover The Telegraph. "Het lijkt erop dat vrouwen een zwak hebben voor mannen met een zekere status, dat is wat ze erin aantrekt."
Mannen die zich van heel mannelijk taalgebruik bedienen, zoals de zin ‘Ik ben groter en sterker dan de meeste mannen’, bleken eveneens aantrekkelijker voor de andere sekse.
De studie, waaraan 200 mannen en vrouwen deelnamen, wordt opgenomen in de Archives Of Sexual Behaviour journal. De Universiteit van Californië kreeg tijdens de experimenten hulp van wetenschappers van de Universiteit van Pennsylvania.
(Bron)

Geen opmerkingen: