donderdag, april 22, 2010

Belager van De Jager nog vast

AMSTERDAM - De man die dinsdagavond demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiƫn) een rauw ei op het hoofd kapotdrukte, zit nog vast. Dat liet de politie donderdag weten. De 27-jarige Amsterdammer wordt verdacht van mishandeling met voorbedachten rade.
De politie overlegt later op de dag met het Openbaar Ministerie of de man langer vast moet blijven zitten. Een woordvoerder kon niet zeggen of hij eerder in contact is geweest met politie en justitie.
CDA'er De Jager was met onder anderen Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met studenten over onderwijs en de studiefinanciering.
De belager sloeg toe direct nadat de minister het woord had genomen. Hij kon ter plekke worden overmeesterd.
Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam zei donderdag dat met de 27-jarige student nooit eerder incidenten hebben plaatsgevonden. ''Wij kunnen hem juridisch gezien ook op geen enkele manier weigeren colleges te volgen'', aldus de zegsman.
Als de student zich meldt bij de universiteit zal wel een stevig gesprek volgen. ''Het gooien met een ei overschrijdt alle grenzen van de manier waarop wij mensen opleiden om met elkaar van gedachten te wisselen.''
(Bron)

Ik vind het ook wel sterk om 'm dan vast te houden wegens mishandeling. Geef 'm de rekening van de stomerij of zo.
Overigens: beter een ei kapotdrukken op iemand dan het naar z'n kop gooien, dat laatste komt echt veel harder aan.

Geen opmerkingen: